Over ons

De Babyverlies Academie is opgericht door Hiske Kuilman, en na 5 jaar overgedragen aan de huidige eigenaresse, Babiche Lineman.

Samen met een team van experts, verzorgt ze geaccrediteerde trainingen voor zorgprofessionals.

Het team

Babiche Lineman

Eigenaresse 

Babiche heeft de afgelopen jaren als verliescoach vele ouders die een baby zijn verloren geholpen. Ze merkte dat de zorg die deze ouders krijgen tijdens de zwangerschap, de bevalling, de kraamweek en het afscheid, van enorme invloed is op het rouwproces dat erop volgt. Hieruit ontstonden diverse scholingen voor zorgprofessionals.

Ruth van den IJssel

Ruth van den IJssel 

Trainer Afscheidszorg

Ruth is eigenaar van ima afscheidszorg en begeleidt jaarlijks vele ouders met het welkom heten en afscheid nemen van hun kindje.

Door haar ruime ervaring, is ze in Nederland één van de experts op het gebied van het opbaren en verzorgen van een overleden baby.

Daarnaast is ze initiatiefnemer en voorzitter van Steunpunt Nova. In 2010 overleed haar zoon Roman in haar buik.

Francien Bisschop

Trainer Afscheidszorg

Francien is samen met Ruth oprichter en eigenaar van ima afscheidszorg.

Ze heeft de afgelopen jaren heel veel ouders geholpen in de periode van welkom heten en afscheid nemen.

Ook zij heeft een schat aan ervaring opgedaan in dit werkveld.

Ze is daarnaast medeoprichter van Steunpunt Nova. Francien verloor op jonge leeftijd haar ouders.

Willemien Holsappel 

Trainer en Rouwbegeleiding

Willemien heeft jarenlang in de psychiatrie gewerkt en is nu werkzaam als rouwbegeleider.

Daarnaast geeft ze lezingen en trainingen op het gebied van kinderen en rouw.

Willemien verloor in 2016 haar dochter Lauren.

Twee jaar later startte ze Liefs van Lauren, een webshop die zich volledig richt op rouw en verlies in alle soorten, voor en rondom kinderen.

Simone Sinjorgo

Trainer en Lichaamsgericht psychotherapeut

Simone werkt in haar eigen praktijk De Diamant als lichaamsgericht psychotherapeut en relatietherapeut. Ze ondersteunt vrouwen, mannen en stellen bij alles wat ze tegenkomen voor, tijdens en na fertiliteitstrajecten. Maar ook bij kinderloosheid of het maken van keuzes rondom adoptie, draagmoederschap, sperma- of eiceldonatie.

Daarnaast schreef ze haar verhaal, kennis en ervaringen gebundeld in het boek Onvervulde kinderwens – verborgen lichamelijke impact met hierin 100 tips die balans in je leven brengen.

Nina Schipper

Trainer Afscheidszorg

Nina werkt sinds januari 2018 als afscheidsbegeleider voor ima afscheidszorg voor ouders die een baby verliezen tijdens of rondom de geboorte.
Haar carrière veranderde toen zij haar dochter Madelief in 2017 verloor. Hiervoor werkte zij als projectmanager en coach voor diverse trainingsbureaus.

Naast haar werk is ze vrijwilliger bij Steunpunt Nova en combineert, voor speciale activiteiten, haar werk als yogadocent ook met ouders die een kindje verliezen.

Vragen?

Neem contact met ons op