Basistraining Babyverlies

Basistraining Babyverlies

Praktische info 

Duur: 3 uur

Kosten: 65 euro

Locatie: Online of op locatie

Accreditatie: 3 punten KNOV

+ Kan op verzoek bij andere beroepsgroepen worden aangevraagd

Bekijk hier de data

Download hier de brochure

Je kunt als professional, maar ook als leidinggevende, bedrijfsarts, uitvaartverzorger, familielid of vriend heel veel betekenen.

Willen jullie je als team verder specialiseren in de zorg rondom het overlijden van een baby? Deze algemene training is speciaal ontwikkeld voor verschillende disciplines en kan dus ook samen gevolgd worden. Je kunt een belangrijke rol hebben in het rouwproces van ouders. Naast theoretische kennis omtrent verlies, krijg je in deze scholing ook heel veel praktische tips om ouders zo goed mogelijk te begeleiden en te ondersteunen. 

Aan het einde van deze scholing:

Weet je welke reacties je kunt verwachten en hoe je hierop reageert.

Begrijp je de complexe rouw van ouders die hun baby verliezen.

Weet je wat je kunt doen om de ouders hierbij te begeleiden.

Weet je wat je wel en niet moet zeggen in gezinnen met een overleden kindje.

Weet je hoe je met je eigen emoties om gaat als je hiermee te maken krijgt.

Heb je meer vertrouwen in je eigen kennis en vaardigheden.

Wat anderen zeggen

Super vormgegeven, binnen een mooi tijdsbestek. Ruimte voor vragen en antwoorden, prima voorbereid, top!!!

Els

Professioneel én warm, concreet met ruimte voor eigen beleving. Heel zinvol om als kraamverzorgende deze scholing gedaan te hebben; mocht ik het ooit nodig hebben, dan heb ik een waardevol naslagwerkje én een mogelijkheid om raad te vragen.

Arieneke

Gister de training gehad van Hiske. Ontzettend waardevol, vooral omdat zij uit eigen ervaring spreekt maar ook doordat zij vele andere verhalen kent. Je krijgt hele bruikbare tools over wat wel en niet te doen/zeggen. En ondanks het zware onderwerp weet ze met gepaste humor het enigszins luchtig te houden. Toptraining!

Marianne

Heel bruikbaar! En niet alleen bij het verlies van een baby.

Nicole

Hiske heeft zeer veel kennis van zaken. Dat maakt dit tot een van de betere online trainingen die ik heb meegemaakt tot nu toe. De scholing had een goede opbouw en ondanks de ‘afstand’ voelde het als een persoonlijke training. Alle vragen die gesteld werden kwamen ook aan bod. Heel veel dank!

Barbara

200+

deelnemers
gingen je voor

Veel gestelde vragen:

Ik werk bij een organisatie, kunnen wij deze scholing ook met een groep volgen?

Ja dat kan, we geven deze scholing ook exclusief aan besloten groepen, zowel op locatie als online. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ik heb nog nooit een online scholing gevolgd, moet ik daarvoor iets installeren of downloaden?

Nee dat hoeft niet. Je schrijft je in met je emailadres en daarop krijg je vervolgens een mail met een link. Het enige dat je hoeft te doen is op de desbetreffende dag op deze knop te drukken. Je ontvangt op de dag zelf ook nog een reminder met deze link.

Moet ik alle informatie zelf opschrijven tijdens de scholing?

Nee, je ontvangt een uitgebreid naslagwerk na afloop van de scholing. Uiteraard mag je zelf notities maken.

Ik ben geen zorgprofessional, maar ik heb wel interesse in deze scholing. Kan dat?

Deze scholing is primair gericht op de taken en verantwoordelijkheden van zorgverleners, maar is veel breder toepasbaar. Door de uitgebreide informatie over de specifieke rouw bij babyverlies en de vele voorbeelden, is deze scholing ook interessant voor anderen die zich willen verdiepen in de zorg voor ouders die een baby verliezen. In het verleden volgden ook uitvaartverzorgers, fotografen, maatschappelijk werkers en coaches deze scholing. Er deden zelfs een aantal familieleden van ouders mee om zich een beter beeld te vormen van het rouwproces.

Ik heb deze scholing al gedaan, maar ik wil me graag verder verdiepen in dit onderwerp, wat raden me aan?

Er zijn diverse masterclasses die dieper ingaan op een bepaald onderwerp. Deze kun je volgen als je je verder wilt specialiseren.