Opleiding Coaching bij Babyverlies 

Opleiding Coaching bij Babyverlies

Wil jij ouders die een baby zijn verloren op een professionele en coachende manier ondersteunen, zodat ze dit verlies op een passende manier in hun leven kunnen verweven?

Rouwen om een baby is een specifiek vorm van rouw. Ouders rouwen niet zozeer om wat er niet meer is, maar vooral om wat er nooit zal zijn. Ze willen hun leven wel oppakken, maar weten vaak niet hoe of ze zijn bang dat ze hun overleden kindje hiermee tekort doen.

In deze opleiding leer je om op een coachende manier ouders in een gezond rouwproces hierbij te begeleiden. Hoe geef je aandacht aan alle emoties die hierbij horen en help je ze tegelijkertijd om hun leven opnieuw vorm te geven?

Wat leer je in deze opleiding?

We gaan in drie thema’s aan de slag om je kennis op het gebied van babyverlies te verbreden. Daarnaast gaan we je professionele coaching vaardigheden verder ontwikkelen en krijg je praktische tips en tools aangereikt die je in de begeleiding van deze ouders direct kunt inzetten.

Aan het einde van deze scholing:

Heb je inzicht in de verschillende vormen van babyverlies en de impact hiervan.

Begrijp je de complexe rouw van ouders die hun baby verliezen.

Weet je waar ouders tegenaan lopen en hoe je hierbij kunt ondersteunen.

Kun je op een professionele manier ouders in een gezond rouwproces begeleiden.

Heb je ervaring met diverse werkvormen en kun je deze ook toepassen

Weet je hoe je met je eigen emoties omgaat tijdens deze begeleiding

Heb je meer vertrouwen in je eigen kennis en vaardigheden.

Praktische info 

Deze opleiding wordt gegeven op 3 aaneensluitende dagen, waardoor je heel intensief met het onderwerp bezig bent. We verblijven samen op een prachtige plek in Noord-Holland.

Het is een interactief programma, waarin je ook zelf actief aan de slag gaat. Daarnaast vragen we je om ook voorafgaand aan de opleiding een voorbereidingsopdracht te maken.

Na afloop plannen we een online terugkomsessie.

 Bekijk hier de data

Begeleid ouders in een gezond rouwproces en help ze tegelijkertijd om hun leven opnieuw vorm te geven.

Programma

Dag 1 Thema Hechting & Verlies
09.00 uur: Welkom en start programma

12.00 uur: Lunch

13.00 uur: Middagprogramma

18.00 uur: Diner

20.00 uur: Avondprogramma

Overnachting

Dag 2 Thema Ruimte voor Rouw
09.00 uur: Ochtendprogramma

12.00 uur: Lunch

13.00 uur: Middagprogramma

18.00 uur: Diner

20.00 uur: Avondprogramma

Overnachting

Dag 3 Thema Veerkracht Versterken

09.00 uur: Welkom en start programma

12.00 uur: Lunch

13.00 uur: Middagprogramma

18.00 uur: Einde

Investering

Deze opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

3 dagen intensieve training op een prachtige locatie in Noord-Holland of Utrecht

Volledig verzorgt met 2 overnachtingen, ontbijt, lunch en diner

Online terugkomsessie

Alle werkmaterialen

De investering voor deze opleiding is  € 2.350 excl. BTW. 

Niet inbegrepen zijn eventuele kosten voor boeken (ongeveer € 50,00)
De groepsgrootte is minimaal 6 en maximaal 14 deelnemers.

Betaling kan ook in termijnen, neem in dat geval even contact op.

 

Voor wie is deze opleiding?

Je werkt als coach, medisch maatschappelijk werker, psycholoog, praktijkondersteuner, verloskundige, verpleegkundige, kraamverzorgende, uitvaartverzorger of je bent op een andere manier professioneel betrokken bij ouders die een baby zijn verloren tijdens de zwangerschap of rondom de bevalling.

Accreditatie bij diverse beroepsgroepen kan aangevraagd worden bij voldoende interesse. 
Na afronding ontvang je een certificaat van deelname.

Twijfel je nog of deze opleiding bij je past? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen of dit voor jou de beste keuze is.

Over mij 

Mijn naam is Hiske Kuilman en ik werk als trainer, spreker en coach en ben eigenaar van De Babyverlies Academie en Hugo Magazine.

In 2015 verloor ik mijn zoontje Hugo volledig onverwacht na een voldragen zwangerschap van 41 weken. Een aantal jaren daarna ben ik me professioneel gaan verdiepen in rouw en verlies en me gespecialiseerd in babyverlies.

De afgelopen jaren heb ik als babyverlies coach honderden ouders mogen begeleiden door middel van webinars, groepstrajecten en 1-op-1 begeleiding.

In deze opleiding heb ik al mijn kennis en ervaring gebundeld. Ik deel alle tips en technieken met je die ik de afgelopen jaren zelf heb ingezet.

Een aantal reviews van ouders die ik heb geholpen:

Het is raar maar ik kan de woorden niet vinden om te omschrijven wat Hiske voor mij betekend heeft. Na het overlijden van ons zoontje kwam ik in contact met Hiske. Ik voelde direct dat het goed zat. De positiviteit die zij overbrengt daar moest ik wat mee. Zelf probeer ik zo positief mogelijk in het leven te staan maar na zo’n groot verlies, moest ik mezelf zien te resetten. Op zoek naar de beste versie van mijzelf! Want dat je verandert na zo’n grote gebeurtenis, dat is een feit. Ik heb ontzettend veel aan Hiske haar hulp gehad en had nooit verwacht hier te staan waar ik nu sta. Ik durf weer te denken aan de toekomst. Onze zoon heeft ons naast heel veel verdriet ook hele mooie dingen gebracht. Ik kan weer genieten, ik mag weer genieten! En ik ben er zelf verantwoordelijk voor of ik nog wat durf te maken van mijn leven of niet. En dat ik dat weer durf, heb ik voor een groot deel te danken aan jou Hiske. Je bent een mooi mens!

Riëlle (moeder van Bo*)

Hiske heeft me echt enorm geholpen. Haar tips, fijne adviezen en luisterend oor waren precies wat ik nodig had. Ze weet precies de juiste balans te vinden tussen mijn eigen verhaal en de herkenbaarheid vanuit verhalen van anderen. Zo weet je dat jouw verhaal er mag zijn, maar ook dat sommige dingen gewoon bij dit proces horen en je daar doorheen moet. Ik ben Hiske heel dankbaar en weet zeker dat ze nog veel ouders verder gaat helpen.

Maaike (moeder van Mees*)

Ik wil je bedanken voor al je tips, luisterend oor en de opdrachten, ik heb hier echt wat aan gehad. Na het verlies van onze dochter voelde ik mij alleen en wist ik niet hoe ik mij ooit weer goed zou kunnen voelen. Ik ben zo blij met waar ik nu sta (en dat in een half jaar tijd). Dit heb ik natuurlijk zelf moeten doen maar het hielp dat ik jou als mijn vangnet had. Ik kreeg van jou het gevoel dat alle gedachten die in mij opkwamen volkomen normaal waren. Dankjewel om mij in te laten zien dat rouw en geluk naast elkaar mag bestaan. Twijfel je nog om welke reden dan ook om bij Hiske om hulp te vragen, ik kan je echt zeggen: doe het! Je hebt er zoveel aan!

Sharonne (moeder van Juul*)

Na het verlies van mijn dochtertje had ik al snel het gevoel dat ik daar hulp bij nodig had. Er kwam zó ontzettend veel op mij af. Wat ben ik dankbaar dat ik Hiske heb gevonden. Haar visie op rouw, verlies én het leven weer oppakken na het verlies spraken mij erg aan. De gesprekken en opdrachten met Hiske gaven mij houvast in een onwijs pittige periode. Met een beetje verbazing en vol met trots kan ik zeggen dat ik de punten die Hiske beschrijft, bij het stukje ‘aan het einde van dit traject’, kan afvinken. En natuurlijk, verdrietige momenten blijven voor altijd bestaan. Daar is zelfs geen twijfel over mogelijk. Maar ik sta nu zoveel steviger in mijn schoenen dan een half jaar geleden. Lieve Hiske, het woord ‘dankjewel’ dekt eigenlijk niet eens de lading van mijn gevoel!

Marleen (moeder van Merel*)