Opleiding Coaching bij Babyverlies 

Opleiding Coaching bij Babyverlies

Wil jij ouders die een baby zijn verloren op een professionele en coachende manier ondersteunen, zodat ze dit verlies op een passende manier in hun leven kunnen verweven?

Rouwen om een baby is een specifiek vorm van rouw. Ouders rouwen niet zozeer om wat er niet meer is, maar vooral om wat er nooit zal zijn. Ze willen hun leven wel oppakken, maar weten vaak niet hoe of ze zijn bang dat ze hun overleden kindje hiermee tekort doen.

In deze opleiding leer je om op een coachende manier ouders in een gezond rouwproces hierbij te begeleiden. Hoe geef je aandacht aan alle emoties die hierbij horen en help je ze tegelijkertijd om hun leven opnieuw vorm te geven?

 

 

Wat leer je in deze opleiding?

We gaan in drie thema’s aan de slag om je professionele kennis op het gebied van babyverlies te verbreden. Daarnaast gaan we je coaching vaardigheden verder ontwikkelen en krijg je praktische tips en tools aangereikt die je in de begeleiding van deze ouders direct kunt inzetten.

Aan het einde van deze opleiding:

Heb je inzicht in de verschillende vormen van babyverlies en de impact hiervan.

Begrijp je de complexe rouw van ouders die hun baby verliezen.

Weet je waar ouders tegenaan lopen en hoe je hierbij kunt ondersteunen.

Kun je op een professionele manier ouders in een gezond rouwproces begeleiden.

Heb je ervaring met diverse werkvormen en kun je deze ook toepassen

Weet je hoe je met je eigen emoties omgaat tijdens deze begeleiding

Heb je meer vertrouwen in je eigen kennis en vaardigheden.

Praktische info 

Deze opleiding wordt gegeven op 3 aaneensluitende dagen, waardoor je heel intensief met het onderwerp bezig bent. We verblijven op een prachtig kasteel in Heemskerk, Chateau Marquette.

Het is een interactief programma, waarin je ook zelf actief aan de slag gaat. Daarnaast vragen we je om ook voorafgaand aan de opleiding een voorbereidingsopdracht te maken.

 

 Bekijk hier de data

Begeleid ouders in een gezond rouwproces en help ze tegelijkertijd om hun leven opnieuw vorm te geven.

Programma

Dag 1 Thema Hechting & Verlies
09.00 uur: Welkom en start programma

12.00 uur: Lunch

13.00 uur: Middagprogramma

18.00 uur: Diner

20.00 uur: Avondprogramma

Overnachting

Dag 2 Thema Ruimte voor Rouw
09.00 uur: Ochtendprogramma

12.00 uur: Lunch

13.00 uur: Middagprogramma

18.00 uur: Diner

20.00 uur: Avondprogramma

Overnachting

Dag 3 Thema Veerkracht Versterken

09.00 uur: Welkom en start programma

12.00 uur: Lunch

13.00 uur: Middagprogramma

18.00 uur: Einde

Investering

Deze opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

3 dagen intensieve training op een prachtige locatie in Heemskerk, Chateau Marquette.

Volledig verzorgt met 2 overnachtingen, ontbijt, lunch en diner

Alle werkmaterialen

De investering voor deze opleiding is  € 2.350 excl. BTW.
Je kunt dit ook in 4 termijnen van € 595,00 excl. BTW betalen.

Niet inbegrepen zijn eventuele kosten voor boeken (ongeveer € 50,00)
De groepsgrootte is minimaal 6 en maximaal 15 deelnemers.

 

Nieuwe data: 11, 12 en 13 mei 2023

 

Deze driedaagse opleiding is geaccrediteerd door het KCKZ met 19,5 punt (Categorie B), met 16 punten door het KNOV (Categorie A) en met 19 punten door V&VN. 

 

 Voor wie is deze opleiding?

Je werkt als coach, medisch maatschappelijk werker, psycholoog, praktijkondersteuner, verloskundige, verpleegkundige, kraamverzorgende, uitvaartverzorger of je bent op een andere manier professioneel betrokken bij ouders die een baby zijn verloren tijdens de zwangerschap of rondom de bevalling.

Na afronding ontvang je een certificaat van deelname.

Twijfel je nog of deze opleiding bij je past? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen of dit voor jou de beste keuze is.

Over mij 

Mijn naam is Hiske Kuilman en ik werk als trainer, spreker en coach en ben eigenaar van De Babyverlies Academie en Hugo Magazine.

In 2015 verloor ik mijn zoontje Hugo volledig onverwacht na een voldragen zwangerschap van 41 weken. Een aantal jaren daarna ben ik me professioneel gaan verdiepen in rouw en verlies en me gespecialiseerd in babyverlies.

De afgelopen jaren heb ik als babyverlies coach honderden ouders mogen begeleiden door middel van webinars, groepstrajecten en 1-op-1 begeleiding.

In deze opleiding heb ik al mijn kennis en ervaring gebundeld. Ik deel alle tips en technieken met je die ik de afgelopen jaren zelf heb ingezet.

Zij gingen je voor:

Ik heb eind september de 3-daagse opleiding “coaching bij babyverlies” mogen volgen bij Hiske. Ik ben zelf werkzaam als Obstetrie verpleegkundige in het Radboud ziekenhuis en krijg veel te maken met ouders die een kindje gaan verliezen of hebben verloren. Deze 3 dagen waren voor mij overweldigend. Ik heb echt genoten en zoveel nieuwe inzichten gekregen die ik als zorgverlener; maar ook in mijn dagelijks leven kan toepassen. Echt Hiske; wat kun jij mensen boeien met je manier van presenteren; heel fijn! Ik miste je gewoon een beetje toen ik weer thuis was; alsof ik even in een gat viel en het weer zonder jou moest doen. Maar ik weet zeker dat ik ouders weer zoveel meer kan geven en bieden door deze opleiding. Ze een stukje op weg helpen in een voor hun zo verdrietige periode. Dank je wel!!

Elles Boerstal (O&G verpleegkundige Radboud Ziekenhuis Nijmegen)

Wat een waardevolle dagen waren het. Ik heb er echt uit gehaald waar ik voor gekomen was. Meer zelfverzekerd zijn in coaching bij babyverlies, leuke collega’s ontmoet en mijn uitgebreide algemene kennis veel beter kunnen toespitsen op dit specifieke thema. Er staat natuurlijk van alles in de boeken maar 3 dagen ondergedompeld zijn in dit thema werkte voor mij top! Het ging nog even door thuis en kon er zelfs slecht van slapen. Mijn hoofd explodeerde bijna van de nieuwe inspiratie!

Inge Vogelaar (coach en therapeut bij miskraam en zwangerschapsverlies)

Wat was de opleiding intens bijzonder! Ik had me aangemeld omdat ik graag mijn eigen ervaring in wil gaan zetten, maar hiervoor nog voor mijn gevoel wel wat handvatten kon gebruiken om het echt professioneel in te zetten en niet alleen vanuit ervaring.
En wat een mooi, wisselend programma kregen we aangeboden met zoveel mooie tools om te gebruiken en daarnaast een berg kennis. Nu na drie dagen opleiding voel ik me bekwaam om te gaan starten met mijn eigen ervaringen professioneel in te zetten.
Daarnaast was het heel bijzonder hoe de groep was en wat een mooie, waardevolle gesprekken en verbindingen er ontstonden.


Hetty Groenewegen (Ervaringsdeskundige)

Wat een waardevolle driedaagse opleiding van de Babyverlies Academie! Zo veel geleerd, ervaren en in mijn toolbox gekregen. En daarnaast was de sfeer in de groep fantastisch. Super blij dat ik deze opleiding gevolgd heb. Zo is niet alleen mijn netwerk in de ‘babyverlieswereld’ groter is geworden, maar heb ik mijn rugzak met nog meer waardevolle kennis en tools kunnen vullen.

Hannah Willemsen (Stilgeboorte Begeleiding Veluwe)

De 3-daagse opleiding "coaching bij babyverlies" gevolgd bij Hiske. In een woord; Wauw!! Zo overweldigend!♡ Zowel op persoonlijk vlak als werkgerelateerd heb ik veel meegenomen/geleerd. Er zijn veel tools die ik op mijn werk kan gebruiken/inzetten. Een ontzettende aanrader voor onder andere "zorgprofessionals". Er valt nog zoveel te leren... Het is ook echt heel mooi in een groep waarin vele mooie, ontroerende verhalen naar voren komen. Als je twijfelt.... Doen!

Iris Kremers (Obstetrie verpleegkundige Radboud UMC Nijmegen)

Ik schreef mij in voor de training ‘coaching bij babyverlies’ met als doel een aantal praktische handvatten te leren. Het moest een aanvulling zijn op wat ik al wist. Maar het was heel veel meer dan dat! Die handvatten, die kreeg ik. Daar ben ik heel blij mee, ze zijn helder en direct toepasbaar. Maar daarnaast was er ruimte voor theorie, reflectie en persoonlijke ontwikkeling. Ik heb tranen gelachen, en werd af en toe geraakt. Het eten was voortreffelijk en de groep veilig, hecht en heel erg gezellig. De eerste vervolgafspraken staan al, om te sparren en samen te werken. De drie daagse was in een woord waardevol! Dank Hiske voor de inzichten, je vibe en energie. Ik zou het zou weer doen!

Gaby Dam (Anders dan Verwacht)

Wat een waardevolle training was dit. Mijn missie vooraf aan de training was dat er meer aandacht mag zijn voor de geboorte van je kindje onder de 20, misschien zelfs 24 weken zwangerschap. Dit grijze gebied is emtioneel zo onduidelijk, zowel in de wereld van de verloskundige/gynaecologie, als verzekeringstechnisch. In deze periode van verlies komt er al zoveel emotioneel op je af, dat je eigenlijk niet weet wat je dan ook nog moet doen met al die ingewikkelde procedures rondom een uitvaart. Want de scheidingslijn hierin voelt dan als oneerlijk, en dat terwijl je net je kindje ook al oneerlijk bent verloren. Ik zou graag van betekenis willen zijn om ouders te helpen begeleiden in dit proces. Met de training heb ik heb heel wat inspiratie opgedaan! En ik denk en vind dat deze training een zeer waardevolle betekenis hierin is geweest.

Brenda Pekel (Medisch analist en ervaringsdeskundige)

Wauw, wauw, wauw! Ik leerde in deze drie dagen niet alleen allen in’s & out’s rondom baby verlies en rouw. Maar ik leerde ook erg veel over mezelf. Hoe kan ik beter mensen te woord staan. Hoe kan ik beter mensen kan coachen en adviseren. Ik durf nu te praten. Waar ik voorheen liever mijn mond hielt om geen stomme dingen te zeggen. Ik ben Hiske onwijs dankbaar voor deze geweldige kennis die zij met ons wilde delen!

Sophie Warmerdam (Fotograaf bij Lief Leven Fotografie)

Wat een prachtige opleiding! Een driedaagse onderdompeling in de wereld van coaching rondom rouw bij het verlies van een baby. Een opleiding waarin plek is voor kennis, enthousiasme, liefde en humor. Waarin je je met een gerust hart kwetsbaar op kan stellen omdat je omringd wordt door veiligheid die Hiske in de groep weet te creëren. Een veilige plek om te leren van papier, van elkaar en over je zelf. Een aanrader voor iedereen die meer wil ontdekken.

Hilde Bakker (Ervaringsdeskundige)