Masterclass Onzichtbare rouw na vruchtbaarheidsbehandelingen

Masterclass Onzichtbare rouw na vruchtbaarheidsbehandelingen

Praktische info 

Duur: 2 uur

Kosten: 50 euro

Locatie: Online of op locatie

Accreditatie: 2 punten KCKZ (Cat B) / KNOV (Cat A) / V&VN

Bekijk hier de data

Download hier de brochure

Een baby krijgen is niet vanzelfsprekend. Wist je dat 1 op de 32 baby’s wordt geboren via een vruchtbaarheidsbehandeling?

De mentale en lichamelijke impact van deze behandelingen zijn groot. Als je werkt in de geboortezorg is de kans groot dat je met ouders te maken krijgt die een lange weg van teleurstellingen en medische behandelingen achter zich hebben liggen.

Daarnaast worden er steeds meer baby’s geboren met behulp van sperma- of eiceldonatie. Kennis hierover helpt je in de ondersteuning naar de ouders tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

In deze masterclass krijg je veel theoretische kennis en praktische tips aangereikt. Daarnaast wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de lichamelijke impact van rouw en leer je diverse oefeningen die je hierbij kunt inzetten.

Aan het einde van deze scholing:

Heb je theoretische basiskennis over vruchtbaarheidsbehandelingen al dan niet met sperma en eiceldonatie.

Heb je theoretische kennis over de onzichtbare impact van een eerdere onvervulde kinderwens en weet je welk verdriet nog aanwezig kan zijn.

Weet je welke lichaamsreacties je hierdoor kunt verwachten en hoe je hierop reageert.

Begrijp je waar soms de extreme overbezorgdheid en onwetendheid van de ouders door komt.

Weet je wat voor effect dit kan hebben op kraamtijd.

Weet je wat je wel en niet kunt zeggen in de gezinnen waar zwanger worden niet vanzelfsprekend was en mogelijk nooit meer een broertje of zusje komt.

Wat anderen zeggen over de masterclasses van De Babyverlies Academie:

Ik heb er echt van geleerd om meer van waarde te kunnen zijn als ik hier mee te maken krijg. Het is goed om te weten wat er mogelijk is, zodat je het aan kan geven bij het gezin. Fijn vond ik ook de benadering dat alles goed is wat het gezin ook maar wil. Het is dan fijn om te weten wat er kan of wat er voor risico`s zijn. Ook het laatste stukje over de zelfzorg vond ik prettig om te horen. Heel erg bedankt voor deze leerzame avond!

Christina

Gisterenavond deze masterclass gevolgd. Wat een verrijking hoe raar dit ook mag klinken. Als kraamverzorgende heb ik hier heel veel aan. Een duidelijke uitleg op een rustige manier, dit zou bij alle cursussen gedaan moeten worden. Klasse!

Corina

Top masterclass gehad. Het onderwerp wordt nooit leuk of gezellig maar de opgeruimde manier van communiceren maakt het leerzaam en minder beladen.

Ellen

Dank jullie wel voor deze in alle opzichten zeer waardevolle masterclass! Van begin tot eind aandachtig geluisterd. Jullie zijn niet alleen vakkundig, maar ook goed in presenteren!

Mieke

Bedankt voor de mooie en heldere sessie. Ik wil jullie laten weten dat jullie warme professionele zorg en integriteit voelbaar was, ook via scherm. Ik heb zeker ook nieuwe informatie gehad die heel bruikbaar is in mijn rouwdoulaschap.

Laurina

Deze scholing vond ik een fijne verdieping met praktische tips binnen mijn werk als kraamverzorgende. Heb het gevoel dat ik nu met meer kennis van zaken ouders kan ondersteunen of verwijzen naar juiste vervolg hulp.

Linda

Nieuwe masterclass 

Veel gestelde vragen:

Door wie wordt deze scholing gegeven?

Deze masterclass wordt gegeven door Simone Sinjorgo van Praktijk De Diamant. Simone werkt in haar eigen praktijk De Diamant als lichaamsgericht psychotherapeut en relatietherapeut. Ze ondersteunt vrouwen, mannen en stellen bij alles wat ze tegenkomen voor, tijdens en na fertiliteitstrajecten. Maar ook bij kinderloosheid of het maken van keuzes rondom adoptie, draagmoederschap, sperma- of eiceldonatie.

Wat is het verschil tussen deze masterclass en de reguliere scholingen?

In de reguliere scholingen ligt de nadruk op het verlies van een baby. In deze masterclass kijken we niet zozeer naar het verlies van een baby, maar naar een ander aspect van rouw, namelijk de impact van vruchtbaarheidsbehandelingen. Ook als er wel een gezonde baby wordt geboren, is de roze wolk niet vanzelfsprekend. Daarnaast krijg je veel inzicht in de lichamelijke impact van rouw en leer je oefeningen die je in de praktijk goed kunt inzetten als er sprake is van verlies of rouw op diverse vlakken.

Ik werk bij een organisatie, kunnen wij deze scholing ook met een groep volgen?

Ja dat kan, we geven deze scholing ook exclusief aan besloten groepen, zowel op locatie als online. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ik heb nog nooit een online scholing gevolgd, moet ik daarvoor iets installeren of downloaden?

Nee dat hoeft niet. Je schrijft je in met je emailadres en daarop krijg je vervolgens een mail met een link. Het enige dat je hoeft te doen is op de desbetreffende dag op deze knop te drukken. Je ontvangt op de dag zelf ook nog een reminder met deze link.

Moet ik alle informatie zelf opschrijven tijdens de scholing?

Nee, je ontvangt een uitgebreid naslagwerk na afloop van de scholing. Uiteraard mag je zelf notities maken.

Wanneer ontvang ik mijn accreditatiepunten?

Zodra je de scholing hebt gevolgd en je de evaluatie hebt ingevuld, worden de punten binnen drie dagen bijgeschreven.

Stel ik meld me aan, maar ik moet onverwacht naar een bevalling. Kan ik de scholing dan later inhalen?

Geen probleem, dat kan uiteraard gebeuren. Stuur ons in dat geval een mailtje en dan melden we je kosteloos aan voor een andere datum.

Ik ben geen kraamverzorgende, verloskundige of verpleegkundige, kan ik me dan ook aanmelden?

Uiteraard, deze scholing is juist een mooie aanvulling. We hebben gemerkt dat er behoefte is aan meer kennis en praktische tips rondom dit thema in de gehele (geboorte)zorg.

Kan ik contact met jullie opnemen als ik in zo’n situatie terecht kom?

Dat mag altijd. Misschien heb je nog vragen of loop je tegen iets aan dat we niet hebben besproken. In dat geval mag je ons altijd bellen.